Daily Models

Namen: Rikie Vos en Joyce Schoenmaker

Profiel: eigenaressen Daily Models

Make-up: Richella Coats

Fotografie: Albert Omta

Daily Models
Daily Models
Daily Models

 

Rikie, jij hebt in het verleden jaren als model gewerkt en nu run jij samen met jouw compagnon Joyce Schoenmaker, Daily Models. Wij zijn benieuwd naar jullie achtergrond. Kunnen jullie daar iets meer over vertellen?


Mijn naam is Rikie Vos.


Ik ben 15 jaar werkzaam geweest als model, voornamelijk in het buitenland. Van Milaan, Parijs, Japan, Melbourne tot aan Kaapstad en Barcelona. Toen ik besloot om te stoppen met modellenwerk, omdat ik toe was aan iets anders, zijn Joyce en ik na wat brainstormen Daily Models begonnen. Persoonlijk wilde ik graag mijn ervaring als model gebruiken om het anders te doen.


Tijdens mijn modellencarrière heb ik heel erg persoonlijke contact en een kort lijntje voor al mijn vragen gemist. De drempel om vragen te stellen of even binnen te lopen voelde voor mij altijd erg hoog. Nu, als eigenaresse van Daily Models vind ik het heel belangrijk dat modellen, maar ook klanten met alle vragen en opmerkingen bij ons terecht kunnen, onze deur staat altijd open.

Mijn werk doe ik dagelijks met veel plezier en passie en vind het erg leuk om positieve terugkoppelingen te krijgen van klanten en modellen na een leuke productie.


Mijn naam is Joyce Schoenmaker.


Oorspronkelijk kom ik uit de hulpverlening en heb ik jaren als systeemtherapeut gewerkt in multiprobleemgezinnen. Na een aantal jaren had ik behoefte aan een nieuwe en frisse uitdaging.


Ik kom uit een echte ondernemersfamilie en de drive om ooit zelf een bedrijf op te richten heb ik altijd gehad. Toen ik Rikie leerde kennen en wij onze dromen deelden, was het idee om Daily Models te starten dan ook snel ontstaan!

Tijdens mijn werk als therapeut, heb ik heel erg geleerd om goed te luisteren, door te vragen en oplossingsgericht te werken. Deze vaardigheden gebruik ik dagelijks in mijn werk bij Daily Models. Zorgen dat een productie klopt, fijn verloopt en dat zowel de modellen als de klant tevreden zijn, dat is wat voor mij belangrijk is!

 

Er zijn veel modellenbureaus. Is er ook iets dat Daily Models onderscheidt van de rest?

Wij vinden klantgerichtheid, snelheid, oplossingsgericht werken, eerlijkheid en transparantie heel erg belangrijk! Daarnaast staat een persoonlijke benadering met zowel onze modellen als onze klanten hoog in het vaandel.


Rikie, doe jij zelf nog weleens modellenwerk?

Inmiddels niet meer. Mijn focus ligt nu alleen nog bij Daily Models. Ik haal daar nu mijn energie uit. Ik gebruik nog wel mijn ervaringen als model bij dagelijkste beslissingen.


Wat vond jij leuk aan modellenwerk?

Elke dag was anders, ik ontmoette verschillende mensen en ik mocht veel reizen.


Waar letten jullie op bij de selectie van jullie modellenbestand?

Wij vinden het belangrijk dat ons bestand aan modellen heel divers is. Het moet een realistische weergave van de samenleving zijn, herkenbaar voor de consumenten van onze klanten. Daarom vind je binnen onze Daily Faces, modellen van 0 tot 100 en van size zero tot een maatje meer!

Wat uiterlijk betreft is eigenlijk iedereen welkom. Daarnaast vinden wij het belangrijk dat de modellen met wie wij samenwerken, professioneel zijn en hun vak serieus nemen. Of zij dit nou fulltime doen of af en toe als een klus naast hun vaste baan.


Joyce, jij komt oorspronkelijk niet uit de modellen wereld. Hoe ervaar jij deze wereld?

Om eerlijk te zijn moest ik er in het begin heel erg aan wennen. Uiteraard aan meerdere aspecten maar vooral de hectiek en last minute besluiten en veranderingen. Vlak voor een grote productie kunnen er nog zo veel dingen veranderen. Het blijft het eigenlijk constant schakelen. Het komt niet vaak voor dat zaken al weken van tevoren geregeld zijn en vastliggen. Inmiddels ben ik hieraan gewend en heb ik mijn draai wel gevonden. Ik vind het vooral heel leuk om nog steeds met zoveel verschillende mensen te mogen werken. Zorgen dat het goed verloopt en het voor iedereen werkt blijft een enorme en onwijs leuke uitdaging keer op keer.


Welke tips heb jullie voor mensen die model willen worden?

Blijf lekker jezelf, bouw aan een sterk porfolio op met duidelijke foto’s van jezelf. Zorg dat je foto’s en maten up-to-date zijn bij de bureaus waar je ingeschreven staat!